Evelien Hendriks-Cinque

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Traditionele Chinese Geneeswijze in de vorm van Tai Chi. Deze bewegingsvorm fascineerde mij en dit heeft ertoe geleid dat ik meer over de filosofie achter Tai Chi en de Traditionele Chinese Geneeskunde te weten wilde komen.

Nadat ik aan het CNGO ben opgeleid tot Tai Chi trainer, ben ik in 2006 naar China gereisd om lessen te volgen aan de Guangxi Normal University te Guilin (China). Hier ben ik, na het succesvol afronden van de cursussen, gecertificeerd voor Tuina massage, Tai Chi (korte Pekingvorm) en Qi Gong (traditioneel en Guolin). In 2007 heb ik Oriental Wellness opgericht en ben ik begonnen met het geven van Tai Chi en Qi Gong lessen.

In de jaren daarna heb ik me verder verdiept in de Chinese Geneeswijzen en ben ik opgeleid tot Tuina therapeut en acupuncturist. Inmiddels heb ik een goed lopende praktijk voor Acupunctuur en Tuina in De Meern, Utrecht.  Om mijn kennis verder uit te breiden volg ik geregeld internationale en nationale bijscholingen over onder andere auto-immuunziekten, fibromyalgie, behandelmethoden, kanker etc.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk, ben ik bestuurssecretaris van Stichting Maximaal Gezond. Dit is een netwerk van zorgprofessionals die zich inzetten voor een gezondere wijk rondom het M√°ximapark in Leidsche Rijn Utrecht, Vleuten en De Meern.