Evelien Hendriks-Cinque

In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met de Traditionele Chinese Geneeswijze in de vorm van Tai Chi. Deze bewegingsvorm fascineerde mij, omdat ik hier zoveel rust uit haalde en me veel beter kon focussen op het hier en nu. Deze fascinatie heeft ertoe geleid dat ik meer over de filosofie achter Tai Chi en de Traditionele Chinese Geneeskunde te weten wilde komen.

Nadat ik aan het CNGO ben opgeleid tot Tai Chi trainer, ben ik in 2006 naar China gereisd om lessen te volgen aan de Guangxi Normal University te Guilin (China). Hier ben ik, na het succesvol afronden van de cursussen, gecertificeerd voor Tuina massage, Tai Chi (korte Pekingvorm) en Qi Gong (traditioneel en Guolin). In 2007 heb ik Oriental Wellness opgericht en ben ik begonnen met het geven van Tai Chi en Qi Gong lessen.

In de jaren daarna heb ik me verder verdiept in de Chinese Geneeswijzen en ben ik opgeleid tot Tuina therapeut en acupuncturist. Inmiddels heb ik een goed lopende praktijk voor Acupunctuur en Tuina therapie in De Meern, Utrecht. Aangezien veel van mijn cliënten kampten met gynaecologische klachten, ben ik me in de loop der jaren gaan specialiseren in menstruatiestoornissen, overgangsklachten en het ondersteunen van vrouwen met de diagnose borstkanker. Om mijn kennis op dit gebied te verdiepen volg ik geregeld internationale en nationale bijscholingen.

Naast mijn werkzaamheden in mijn praktijk, ben ik bestuurssecretaris van Stichting Maximaal Gezond. Dit is een netwerk van zorgprofessionals die zich inzetten voor een gezondere wijk rondom het Máximapark in Leidsche Rijn Utrecht, Vleuten en De Meern.